Quantcast
Channel: Johanna i Kulla
Viewing all 131 articles
Browse latest View live

Dejtingkoncept á la Kulla

$
0
0

Senast vi var på bio bara Jonas och jag var någon gång anno 2012 kom vi fram till häromdagen. Förmodligen var det senaste gången vi åkte iväg någonstans själva över natt också. Är vi ute och äter på tu man hand särskilt ofta då? Nja. Vårt dejtande kan tyckas ganska så fjuttigt kanske någon tänker nu..? Men ack så fel den har i sådana fall!

 
Bara senaste dagarna har vi till exempel hunnit med följande dejtingkoncept som vi gärna tipsar om:

1. Flytta galt i kvällsol. Ger tillfälle till långa samtal eftersom galtar är vansinnigt luriga och eventuellt kan ta en hel kväll på sig innan de går in i en djurvagn.

2. Hämta kalvar på gård några mil bort. Åka bil ensamma ihop någon timme - rena rama semestern för småbarnsföräldrar. Köper man dessutom kaffe och choklad på vägen är konceptet en tiopoängare. Plus i kanten för om kalvarna stannar kvar i transporten medan kaffet och chokladen inhandlas.



Ikväll körde vi på flytta galt-konceptet. Jag vet inte hur länge vi höll på där. Lockade, trixade, skrattade, småpratade, blev lite arga på både varandra och galten, skrattade igen åt eländet och väntade på att galten skulle traska in och vi snabbt skulle kunna stänga om honom. Då som så ofta slog det mig hur fantastiskt bra vi har det. Alla saker vi får göra ihop, och hur mycket tid vi faktiskt får spendera tillsammans. Kanske inte lika många fina mysmiddagar som andra, eller weekends på annan ort, men oj vilken fantastiskt vardag vi oftast har.


Vi jobbar inte alltid tillsammans, men då och då hjälps vi åt med något projekt, och nästan alltid får vi äta lunch tillsammans. Även om det bara är ägg och smörgås hemma i kökssoffan.


Vi har varit ihop i nio år i år, och jag minns så väl att vi i början pratade mycket om att vi ville skapa oss en sådan vardag att vi inte behöver längta bort hela tiden. Inte  räkna ner månader till semester, dagar till helgen, eller timmar till arbetsdagens slut. Livet är här och nu, och vardagen är den största delen av livet. Här har vi också tuffa dagar, och dagar när vi längtar bort. Men som vi trivs ändå. Att få dela vardagen, och trivas i vardagen. Att faktiskt ha tid för varandra mitt bland grisar, vardagsbestyr och kalvningar.

Och ja, så småningom (när vår dräng kom och gav oss ett handtag) fick vi in galten i transporten. Och nu är alla grisar där de ska vara. Snart hoppas vi på smågrisar!

Fler dejtingtips utlovas till den som vill ha!

Fråga på!

$
0
0

Så roligt det har varit att läsa alla era kommentarer och mail som svar på min fråga om varför ni läser den här bloggen. Tack snälla ni som tagit er tid att skriva några rader. Det verkar helt enkelt som att ni är mer intresserade av vårt arbete på gården än vad jag från början trott. Från att från början knappt märkts på bloggen har det smugit sig in allt mer, och nu när jag börjat jobba igen efter barnledighet och bara jobbar här hemma med gård och djur och mina frilansprojekt så är det ju snudd på omöjligt att det inte får en ganska stor plats även här. Så jag är jätteglad att ni verkar uppskatta det! Min röriga tillvaro med djur, pyssel, gamla grejer och odlingsprojekt  menar ni att ni gillar, så jag tänker fortsätta just så. Tack!

Nu tänkte jag att det är dags igen för mig att svara på en massa frågor från er. Så fråga på, så svarar jag i ett eller par inlägg framöver så gott jag kan. Högt och lågt, hit eller dit, konstigt eller dumt - Jag svarar så gott jag kan! Kanske har du frågat nåt innan jag inte svarat på, hojta igen! Kommentera här, eller släng iväg ett mail till mig på johannaikulla@gmail.com.

Ha en fin Valborgsmässoafton imorgon!


Valborgshelg i trädgården

$
0
0
Vår Valborgshelg blev inte riktigt som vi tänkt oss - men vad blir som man tänkt sig egentligen? 
Hur som helst blev Sixten och Britta sjuka, och vi varken åkte till någon brasa, gjorde någon brasa eller så mycket som knystade till barnen att det var Valborgsmässoafton p.g.a detta. Istället blev det en riktig hemma helg, och trots närhetsbehövande barn lyckades jag emellanåt fixa lite ute. Vårvädret är äntligen tillbaka! Mitt trädgårdsarbete kom av sig lite av snön som kom i påskas kan man säga, men nu är jag på gång igen.


Alla lådor (som hitintills är byggda ) är målade. En är fylld med jord, gödslad och klar, och den andra väntar på att bli fylld imorgon. Hoppas jag.


Lådan längst bak ska få husera lite olika sorters bönor och ärter bland annat, och som stöd åt dem har jag kommit över ett par armeringsnät.


I tunnan chansade jag lite idag och satte i ett gäng av mina försådda krasseplantor. Krasse är väldigt frostkänsliga egentligen, och enligt väderprognosen så kan det eventuellt bli nedåt nollan en liten stund i natt hos oss. Men jag lägger på ett fönster eller lite fiberduk och håller tummarna. Går det åt pipan har jag fler plantor och ännu fler fröer. 
Landet runt tunnan har jag grävt ganska djupt och kantat med sådana där tegelstenar med hål i som vi hade liggandes. Där är gödslat och färdigt för sådd och plantering av lite sommarblommor. 


Alla tre bänkarna vid husväggen är sådda och färdiga. Mestadels har jag sått olika blad och sallad (med några veckors mellanrum i varje, så att vi kan skörda under en längre period) som gärna äts upp av sniglar. Höjden garanterar inte snigelfritt, men av erfarenhet vet jag att det blir väldigt mycket mindre sniglar som hittar till godsakerna. 
En lampslinga har jag hittat och hängt upp lite provisoriskt med! Får mig att tänka på ljumma sommarkvällar när det går att sitta här och njuta av grönskan. Åh. 
Och ett par knoppbrädor från en bod fick flytta ut hit för upphängning av diverse redskap. 


Det största hotet mot sommarens odlingar är dock inte sniglar, utan de här utbrytarkungarna. Senaste veckorna har jag inte ens brytt mig om att försöka stänga in dem i hagen, utan låtit de bortskämda rackarna gå som de vill på gården. Mysigt än så länge. Inte så mysigt om bara några dagar när jag har sått i de långa bäddarna. Därför har helgen också ägnats åt att försöka mig på att stängsla en ny, rymningssäker gethage. Snart klart. Håll alla tummar och tår! Annars blir det till att sätta nät runt odlingarna istället...



I väntan på utplantering...

$
0
0
Jag är vansinnigt dålig på att planera. Eller, jag gillar att planera, och kan göra upp planer, listor och detaljerade ritningar. Men sen skiter jag i dem och improviserar istället. Så mina planer om vad jag skulle satsa på att förså inomhus blev inte riktigt som jag tänkt. Inte helt uppåt väggarna fel förstås, men bara... lite mer blommor än vad jag tänkt! Jag tänkte mig från början att det nästan bara skulle vara grönsaker i min lilla köksträdgård. Men kollar man på mina plantor nu så kan man undra om det inte blir mer blommor än grönsaker..? 


En massa luktärter såklart. Underbara sommarblomma!
Rosenskäror, krasse, brudslöja och bolltistel finns står också och väntar på att bli utplanterade. Och en väldigt massa fröer i frölådan som ska bli blåklint, snokört, sömntuta, ringblommor osv. 


Jag bär mina små plantor ut på verandan om dagarna nu, så de härdas lite innan det är dags för utplantering. Och här syns ju faktiskt att det finns lite annat än blomsterfägring i mina tankar också. Blomkål, tomater och kronärtskocka skymtar här. Vitkål, persilja, rosenböna och timjan har jag också småplantor av. Så nån ordning på torpet är det allt.
Och fler grönsaker väntar ju faktiskt i form av fröer i små fröpåsar några dagar till får jag påminna mig om...

7 enkla tips för att sätta stilen på barnrummet med loppisfynd.

$
0
0
Gör om i barnrummet med loppisfynd! Här kommer sju enkla tips på saker att fynda på loppis för att sätta stilen i barnens rum.


1. Kuddarna i gungstolen är sydda av olika loppisfyndade tygstuvar. För att skapa en enhetlig men ändå lekfull känsla - utgå från ett tyg som får vara med någonstans i varje kudde, men använd gärna olika färger och mönster till resten.

2. Fäst udda små lampskärmar på en ledlampsslinga. Mysigaste nattljuset för mörkrädda små!

3. Gör en griffeltavla av en gammal tavelram och en plywoodskiva som målats med griffelfärg.


4. Fluffigaste balettkjolslampan görs enkelt av en lampskärmsstomme och en spets- eller tyllgardin. Riv eller klipp remsor av tyget som är lite mer än dubbelt så långa som lampskärmen. Vik dem dubbelt över lampstommens övre ring, och fäst dem med en knut runt den undre ringen. Låt ändarna på knuten spreta.

5. Sidor ur en trasig bilderbok blir fina småtavlor på väggen.


6. En sliten byrå piggas lätt upp med färg. I ett barnrum är det extra roligt att få gå loss med färg! Våga måla i olika nyanser, eller kanske till och med tapetsera någon av lådorna.

7. Koffertar är perfekt förvaring till alla pryttlar barnen har. Dessutom är de roliga att leka med! Fyll en med hattar, skor och kläder från loppis för barnen att klä ut sig i.

(Kände ni igen bilderna? Tipsen kommer från ett reportage jag gjorde för Erikshjälpens tidning som publicerades för något år sedan.)

Majdagar på gården

$
0
0
Det är intensiva dagar nu. Mycket att göra och ta hand om på gården. Men härligt mycket ändå.
Våren kom på allvar i helgen och det kändes nästan som sommar, men så vände det precis, och nu har vi haft vinter ett par dagar igen.
Oroar mig lite över alla körsbärsträd som precis började blomma, och hoppas att vi ändå får lite körsbär i sommar.
Mitt favoritträd, krikonträdet, blommar för fullt utanför våra sovrumsfönster. De små blommorna och knopparna får mig att tänka på vackra knypplade spetsar och broderier.



Jonas håller på med alla våra stora åkrar. Harvar, plöjer, plockar sten och jag vet inte allt. Nästan så det känns lite fånigt att skriva om mitt lilla potatisland. Men nu är potatisen i jorden i alla fall. I det som var mitt gamla grönsaksland, en bit bort från den nya köksträdgården. Barnen och jag hjälptes åt en av de riktigt varma dagarna och rensade ogräs, grävde och hämtade brunnen gödsel ute i hagen.


Och en till liten uppdatering från mina odlingar. Den andra lådan ser nu ut så här. Den sådde jag i i början på april, och nu har allt tittat upp. De små knubbiga bondbönsplantorna längst till höger är jag mest pirrig över. Det är första gången jag odlar bondbönor, och det känns som att de kommer bli så fina! Och goda. Dill, sommarmorötter, piplök, plocksallat, spenat, rädisor och ruccola syns också.
Än har jag inte sått i de långa bäddarna. Det vankas för mycket minusgrader kommande dagar, så jag lugnar mig lite till. I helgen hoppas jag hinna så resten!


Men det största som hänt de sista dagarna är ju ändå det här.... Igår när jag skulle ge grisarna frukost stannade nämligen damen ovan, Vilma, kvar i sin koja.


Och framåt lunch hade hon fyra små kultingar hos sig. Någon frågade hur jag kan låta bli att gosa med dem precis hela tiden. Svaret är dock inte så konstigt - Det går inte att gosa över huvudtaget. Vilma tar sin mammaroll på största allvar och låter oss helst inte komma nära. Nu längtar vi efter att de små nassarna ska våga sig ut i hagen med mamma så vi åtminstone kan se lite mer på dem! Och så har jag mina aningar om att suggan Asta står näst på tur. Kanske redan i natt?


Djurungar av alla de slag har vi verkligen nu. Men allra flest av den här sorten. Det fullkomligt kryllar av dem. Över 80 stycken har vi fått de senaste sex veckorna, och fler ska det komma. Puh! Men kalvningarna har gått otroligt bra det här året, så man måste ändå säga att de senaste veckorna varit mycket lugnare än de skulle kunna ha varit.


Som sagt. Överallt har vi kalvar. De har inte riktigt förstått det där med hålla sig innanför stängsel, så de traskar omkring mest på hela gården. Men hittar för det mesta tillbaka till sina mammor snabbt!

Maj genom mobilkameran

$
0
0
Hallå hörrni.
Eftersom det ekat tomt lite för mycket här sista veckan så tänkte jag uppdatera er lite genom att visa några av senaste tidens instagrambilder. Jag heter johannaikulla där, följ mig gärna där också!


Första maj fick vi nödslakta en stut som gjort illa benet. Alltid tråkigt såklart, men desto roligare är det att titta in i frysen efteråt. En dag slog vi till på entrecote mitt i veckan. Med hemodlade grönsaker och bearnaise-sås gjord på äggulor från våra hönapönor. Fint som bara den.


Värmen är ju verkligen kommen, och alla mina plantor har åkt ut i landen. Luktärterna klättrar redan så fint på armeringsnät.


Lamporna lyser så fint om kvällarna vid min lilla täppa.


Vi hann med ett besök på Astrid Lindgrens Näs en helg. Så bedövande vackert i trädgårdarna där. Glad att få ha så fin inspiration alldeles nära!


Det blev sommar och bara ben, och hönorna värper för kung och fosterland.


Päronträdet vid grishagen blommar så vackert att det nästan gör ont.




Getgos i kvällsol är svårslaget. Killingarna växer så det knakar, och Kalle börjar faktiskt nästan bli tung att bära. Men lika gosiga för det. Jag tror att jag äntligen lyckats göra en hage som de inte rymmer ur. Håll alla tummar och tår att mina plantor klarar sig! (Åtminstone tills jag har lyckats hinna med att sätta hönsnät runt köksträdgården.)

Det kanske inte kommer dimpa ner hundra blogginlägg här närmsta veckan, men var tålmodiga, jag har roliga grejer på gång, och det kommer märkas här på bloggen snarast. Så länge går det på lite halvfart här skulle jag tro, men bara för ett litet tag alltså.

Ha en fin vecka!

Lillstugan

$
0
0

Längst ner i vår trädgård ligger ett gammalt torp. Lillstugan kallar vi det. Förmodligen är den från 1800-talets första hälft, och det känns som att kliva rakt in i historien när man går in där. Öppen spis både i det stora rummet och i köket, lågt i tak, höga trösklar och breda gamla golvbrädor. Senaste renoveringen gjordes i slutet på 70-talet, och trots att den stilepoken kanske inte hör till mina största favoriter, så renoverades det lilla huset väldigt fint med blommiga tapeter och mycket av den gamla känslan kvar. Åh som jag hade velat se det nyrenoverat då. Nu har tapeterna lossnat, färgen flagnat, och fukt letat sig in bakom masoniten som sattes upp.

Vi har fantiserat ända sedan vi flyttade till Kulla om att göra i ordning Lillstugan så vi kan använda den till gäststuga och kanske lite uthyrning på somrarna, och nu äntligen är vi (eller mest jag) igång!
Som så många andra projekt vi drar igång blev det lite spontant. Jonas satte igång att städa ut all bråte vi hade där, och sen var tanken att jag bara skulle måla taket i stora rummet - men så kändes det plötsligt som att om vi ändå skulle dra igång så kunde vi lika gärna göra det ordentligt.


Det stora rummet i stugan tapetserades med en helt fantastisk klarblå tapet i senaste renoveringen, och min ursprungliga plan var att behålla den. Den passar så fint ihop med det vita taket och det grånade skurgolvet, men när jag började granska underlaget lite noggrannare insåg jag att det inte skulle bli bra. Den är uppsatt på nån sorts masonit som spikades upp över den gamla tapeten, och masoniten har blivit både fuktskadad på sina ställen, och myrbebodd på andra. Den timrade väggen bakom är däremot i fint skick. Tänk så rejält man byggde förr!
Med tungt hjärta började jag alltså riva bort den fina blåa tapeten. Dock finns det några helt oöppnade rullar av den kvar i ett förråd i stora huset, så jag kan sätta upp den någon annanstans i stället.


Som tur är finns det ju något roligt med att riva väggar också! Nämligen att få se vad som döljer sig där bakom... Och när det här tittade fram gjorde jag små glädjetjut! Som väntat inte i nåt vidare skick, men ändå - så roligt att få se hur det har sett ut här innan!
Här syns också lite av taket som blivit skrapat (puh!) och en omgång med färg.
Nu är planen att riva klart resten av masoniten innan vi kan sätta upp nya skivor och tapetsera. Letar för fullt efter någon annan blå tapet som skulle kunna passa!

Det där med att hålla sig till ett projekt i taget verkar inte vara min grej, så nu får ni hänga med på det här projektet med! I köksträdgården växer det så det knakar, och det är verkligen på tiden att ni får se vad som hänt sedan sist. Dessutom har vi hittat på ännu ett projekt - vi har nämligen gått och köpt oss en skock med får! Mer om det snart alltså.

Stora köksträdgårdsinlägget - Nu grönskar det!

$
0
0


Jag måste säga att jag faktiskt har förvånat mig själv i år. Mina odlingsplaner brukar alltid vara som mest storslagna sådär i december/januari. Passande. Det är fint att drömma liksom.
Och sen när det verkligen gäller brukar det bli lite halvdant för att jag faktiskt inte är så sugen längre.
Men i år är det så fantastiskt roligt! Planerna blir bara större och större och lusten att vara ute och greja med odlingarna lika så.
Jag gissar på att jag lyssnat för mycket på dem som sagt att man ska börja lite försiktigt, och inte ha för mycket förr om åren. Det låter kanske rimligt, men alltså, hur kul blir det då? Med en liten låda med fem morötter och några salladsblad? Nu gör det ju skillnad för oss på riktigt! Vi får mat från trädgården på riktigt. Då känns det ju faktiskt meningsfullt!


Till att börja med har jag ju mina tre höga pallkragar som står mot väggarna längs med huset. Den mittersta skördade vi sallad och rädisor ifrån nästan hela april efter att ha gjort den till varmbänk och sått i slutet på februari. De andra två innehåller också mest olika sorters blad, rädisor och morötter som jag sått i omgångar för att ha en jämn tillgång. Och som vi har ätit spenat och ruccola och rädisor. Spenat har vi i frysen, och en massa ruccola ska jag göra pesto av i dagarna. Nu börjar morötterna snart vara färdiga också.
Varmbänkslådan har vi skördat färdigt ur, förutom lite morötter, och den har jag nu sått grönkål och svartkål i i stället. .


Och så har jag de två långa bäddarna. De är ungefär 6 x 1 meter båda två.
Den högra är huvudtillhåll för kålen. Blomkål och vitkål har jag drivit upp inomhus under våren, och de är riktigt stora och fina plantor  nu. Kål har jag aldrig vågat mig på förut eftersom det är så lurigt med alla kryp som också vill äta kål. Äsch tänker jag i år. Man måste ju prova. Egentligen är det ju bra att ha lådan täckt, men än så länge kör jag metoden att leta frenetiskt efter  små ägg på plantorna. Än så länge funkar det fint.


Mellan kålplantorna har jag en lång rad med ringblommor, blåklint och lite dill. Tror det blir en fin blandning!


I andra änden av samma låda stor kronärtskockor och rosenskäror i mitten. Och så långa rader av rödbeta, polkabeta och palsternacka. Här och var där det finns lite plats över pillar jag ner frön till olika sorters plocksallat.


Mellan lådorna står min krasse-tunna. Det här lilla landet blev jag så nöjd med. Tycker det ser så fint ut med det runda mitt bland alla fyrkantiga lådor! I tunnan växer det som sagt slingerkrasse. De här plantorna satte jag inomhus några veckor innan utplantering.
I landet runtomkring har jag satt små plantor brudslöja och bolltistel som jag också drivit upp inomhus. Sedan strödde jag en påse blandade sommarblommor emellan plantorna. Det svåraste med sådana blandpåsar tycker jag är att när det börjar växa veta vad som är ogräs och vad som är blommor. Ångrar mig alltid lite när det ska rensas... Tror jag lyckats hyfsat i år i alla fall och håller tummarna för att rätt små plantor fått stanna kvar!


Och så har vi den andra långa lådan. Den är huvudtillhåll för baljväxter. Eftersom det är första året jag odlar här har jag ju kunnat vara väldigt fri att sätta växter var jag vill utan att tänka på växtföljden särskilt mycket. Men jag har ändå försökt hålla vissa grupper ihop, så att det blir lätt att byta odlingsplatser nästa år. Alltså har jag kål samlat på en plats (förutom grönkålen och svartkålen i lilla lådan), baljväxter på en, potatis på ett ställe, och morötter ganska så samlat. Så kan jag flytta runt de grupperna och peta in resten lite varstans.

I ena änden har jag gjort torn av bambupinnar som stöd åt märgärt och sojabönor. Runtomkring växer sommarblommor, dill och persilja och lite piplök.

Mellanpartiet i den här lådan är fullt av en sort lite senare morötter, som går bra att lagra.


I andra änden växer brytsockerärt och bondbönor längs med ett armeringsnät. Här har jag satt några av mina busktomater också. Och så en massa sallat runt om.



Ett litet land har jag grävt åt jordärtskockor. De börjar växa på sig så fint! Chansade lite här och petade ner lite solrosfrön mellan jordärtskockorna. Efter lite googling verkade det som att jordärtskockor och solrosor, trots att de är släkt med varandra, inte riktigt gillar samma ph-värde i jorden. Men jag tänker att trivs inte den ena, så kanske den andra gör det. Hur som helst vill jag testa! Tror det kan bli väldigt fint.

Markduken jag lagt tittar upp här och där under flisen. För just flisen är ett sådant projekt jag verkligen gör liiiite, liiite av åt gången, när jag får tid. Ingen prio helt enkelt. Så en skottkärra ibland fyller jag på med. Men nu har jag gjort av med hela lasset jag hämtade hos svärfar, och behöver åka och hämta mer. Men fint blir det. Här är flisen lite blöt av regnet och ganska mörk. När den torkat av solen blir den ljus. Fint både och! Och så luktar det fantastiskt gott om den.



Fler odlingsplatser är på gång. Som den här gamla tvätt-tunnan.
Planen är ju också, som jag skrivit innan, att rama in hela köksträdgården med små smala odlingslådor som jag sätter störar i som klättringsstöd åt kanske humle, eller olika ärtväxter. Känner ingen brådska med det, utan tänker att jag får bygga det nångång i sommar, och så får det växa där nästa år.
Jag har också ett par stora järnkar som vi haft som vattenkar åt djur på bete. De har börjat läcka, men skulle göra sig väldigt fina som odlingsplatser.


Här skymtar ett sådant till höger. Det står lite fel och ska flyttas till andra sidan tror jag. Sedan ska ett sådant bli jordgubbsland, och ett kryddland är tanken. Vad tror ni om det?

Någon frågade hur jag gjort när jag fyllt upp alla lådor. Har jag fyllt upp hela lådorna med  fin jord verkligen?
Nä. Några har jag grundat med stallgödsel, halm och lite trädgårdsmaterial. Och så hade jag turen att få ett stort lass med lite sandig jord som jag använt som utfyllnad. Alltså inte nån fin planteringsjord på säck, utan mer sandjord. Utblandad med gödsel och trädgårdsavfall tror jag den jorden med kan bli fin på sikt!
Överst har jag lagt kompostjord, köpejord och brunnen kogödsel som jag blandat.
Men så måste jag ju betona att jag inte är något proffs. Jag testar mig fram och ser vad som funkar! Gör ni som jag så blir det kanske bra, eller så funkar det inte alls. Det märker vi!

Om någon är intresserad av att veta exakt vad jag odlar i år så kommer här en lista:

Blomkål
Vitkål
Grönkål
Svartkål
Kronärtskocka
Sommarmorötter
Höstmorötter
Palsternacka
Rödbeta
Polkabeta
Piplök
Bondböna
Rosenböna
Sojaböna
Märgärt
Brytsockerärt
Spenat
Ruccola
Rädisor
Plocksallat
Isbergssallat
Trädgårdsportlak
Persilja
Dill
Sommartimjan
Jordärtskocka
Potatis
Tomater

Lukärt
Rosenskära
Ringblomma
Blåklint
Slingerkrasse
Brudslöja
Bolltistel
Blå snokört
Sömntuta
Blandade sommarblommor
Solros

Och så har jag precis köpt frön till slang-gurka och squash, eftersom jag förstod att det faktiskt inte är försent att så.

Odlar ni också? Hur går det för er? Jag blir superglad om ni kommenterar och länkar till era bloggar eller instagramkonton så jag får se!

Ett litet torpkök

$
0
0
Jag tänkte ni skulle få se hur det har gått för mig i lillstugan! Egentligen var det några dagar då för ett par veckor sedan som jag jobbade på bäst. Sedan har det inte hänt jättemycket eftersom det nog får vara ett projekt som jag pular med när det är lite lugnare med annat. Målet är i alla fall att det ska vara klart nästa sommar, så det är ingen stress inblandad i det hela heller. Väldigt skönt!

Än så länge har det ju mest handlat om att riva. Puh. Ganska kul först, men sedan känns det mest som att ju längre man kommer, desto mer jobb får man. 


Vi har ett litet kök! Ett väldigt gulligt ett med stor vedspis från förr, och retro skåpsluckor. Jag gillar den kombinationen, eller åtminstone så funkar det fint i det här lilla köket. Tror till och med att jag kommer att behålla den gröna färgen på luckorna. 


Vad jag däremot kanske inte direkt gillade var den orangea plastmattan som fanns både på golvet i köket, och över diskbänken. Den är dessbättre nu bara ett minne. Över diskbänken blir det vitt, enkelt kakel istället. Och golvet...


... fick ge med sig det också. Därunder låg ett gammalt vackert skurgolv och väntade på mig!


Jag tror knappt det finns något vackrare än ett riktigt gammalt skurgolv. Breda golvbräder som smalnar av där trädet smalnat av. Lite snett och vint och så rejält. Åh. Kan inte låta bli att tänka på alla fötter som trampat här. Barnfötter, arbetskängor, händerna som skurat det. Historien kommer så nära!


Den här tapeten satt i köket, och precis som de andra tapeterna i stugan så tycker jag den var riktigt fin. Men den hängde på halv stång skulle man väl kunna säga, och det var inte mycket att spara på. 


Bakom köksskåpen tittade den här gamla skönheten fram. Blir helt lyrisk av att hitta spår från förr i stugan. Så vacker tapet! Och så blir jag sådär drömmande igen och funderar på vilka som bodde här när tapeterna sattes upp. 



Nu drömmer jag om när rivningsarbete och underarbetet är klart och det är dags att måla igen, och sätta upp nya tapeter. Somrigt blommigt ska det bli. Någon ljus färg på panelen, och så min lilla vita pinnsoffa där man kan sitta och äta frukost och blicka ut över en blommande smörblomsäng. 

Jag flyttar!

$
0
0

Här blir det tomt framöver... för nu flyttar jag!
Fast Kulla stannar jag i såklart, men bloggen kommer nu hitta hos tidningen Land! Hoppas ni hänger med! (Ni som följer via bloglovin eller liknande - glöm inte uppdatera så ni följer rätt adress!)
Viewing all 131 articles
Browse latest View live